lørdag 11. januar 2014

Søndagsturen (på ein lørdag..)

Lørdag kl. 7.32 la 13 stk ut på søndagstur fra Reinskau, etter en kort og nyttig reminder av Roar for både lørdags- og søndagsgjengen på hvordan tosker kjører langtur sammen. Da vi kom til Tanangerbruå fikk vi til vår store overraskelse en vanvittig regnbyge, siden Roar hadde avtalt med "någen" at det skulle være opphold også for søndagsturen.

Heldigvis ga bygen seg da vi kom på andre siden av bruå. Innspirert av oppholdsværet tok vi inn på bussveien "nye Jåsund" i et tempo som kunne tyde på at vi skulle ta KOM'en til Laurens ten Dam. Heldigvis minnet noen på om at det var søndagstur (og forøvrig satte ten Dam sin KOM andre veien under lagtempoen ifjor;).

Etter sjekk av burgermenyen på Voll, med tilhørende fotosession, fikk vi etterhvert medvind inn mot Klepp. Stein mente at hele turen burde vært slik det var mellom Klepp og Klepp St., slak nedoverbakke og medvind. Da vi startet på innspurten av Nordsjørittet ved Frøilandsvannet fikk vi se desemberstormens herjinger og krefter, det meste av skogen langs vannet er lagt flat. Men stien er ryddet og jærbuen har fått mye ved. Selvsagt regnet det på siste del av innspurten (e vel Sandnes det hette der det alltid regne), men sola kom raskt frem på siste strekket inn mot Stavanger.

Siden tosker alltid kjører 2 og 2 (det er bl.a. Frode flink å minne på;), følger trafikkreglene, og bruker sunn fornuft, så ble det en tur uten dramatikk. Vi hadde med oss en gjestetosk, Asbjørn Bøhler Nilsen - goe mann i en goe gjeng på tur:) Takk for turen alle!

/ Truls D