torsdag 23. mai 2013

Langturer i helgen

Veldig mange sykler ritt i helgen. De som er hjemme bør prøve å få til en rolig langtur før det hemmelige opplegget starter på mandag. På lørdag kjøres det en langtur for de som har trent godt i vinter. Det blir som vanlig en del bakker. Det som er litt uvanlig, er at det blir en del bratte og lange bakker nå på lørdag. På søndag kjøres det en vanlig langtur som alle kan delta på. Bakker blir det lite av (bortsett fra en) og tempoet holdes nede slik at ingen blir trøtte.

Lørdagsturen:
Vi møtes på Reinskau kl 07:00!!! Vi må starte så tidlig for å komme hjem i god tid. Vi sykler til Lifjell og kjører opp den lille bakken som nå er nokså kjent for de fleste. Vi samles på toppen før vi kjører videre, men hvis du ser noen på vei ned når du er på vei opp, må du snu for å bli med gruppen videre. Derifra kjører vi til Høle og over til Seldalsvatnet på skogsveien hvor vi hadde for mye is i vinter. Vi tar så til venstre og kjører over Seldal og ned til Oltedal. Vi tar til høyre i Oltedal, kjører langs Oltedalsvatnet, tar til venstre ned fylkesvei 287 og tar på ny til venstre på fylkesvei 286. Vi følger grusveien som går opp til Oltedal senderen og kjører ned på baksiden av fjellet. Hvis alt går etter planen, kjører vi til Ålgård og en eller annen vei videre slik at vi er hjemme i god tid.
Vi skal innom disse segmentene og
Lifjell
Ingenmannsland (Ikke helt som dette, men nesten)
Oltedalsenderen

Søndagsturen:
Vi møtes på Reinskau kl 08:30 og sykler i rolig tempo sørover og så nordover. Plutselig dukker det opp en bakke midtveis i turen, men vi samles på toppen før vi sykler rolig hjemover. Vi er hjemme i god tid. Det er ønskelig at flere legger ruten inn i sin Garmin-enhet, slik at vi er flere som har kontroll på veivalgene underveis.

Løypebeskrivelse finner du her: Rute