lørdag 23. februar 2013

Langtur med ekstra utfordringer

I dag møtte ca 16 på Reinskau og så plukket vi opp et par til underveis. Vi syklet til Sandnes via Gandsfjorden, opp til Sviland, Noredalen og så kom problemene. Veien vi hadde valgt går mellom Nore- og Søredalen var full av is. Vi trodde at det kanskje så bedre ut lenger oppe i veien, men der tok vi feil og måtte snu... 6-8 mann hadde fornuftig nok valgt å syklet rundt og vi håpet å ta dem igjen eller at de ville vente på oss. De ventet på oss på et sted hvor vi ikke så dem og må ha syklet forbi dem.

Vi gjorde en stopp på veien som går fra Sviland mot Aboreet. Her kom plutselig resten av gjengen. De hadde gått inn på Autotracken som var lagt ut på TOSK sin facecbook-side og kunne dermed syklet etter oss. Det ble en veldig god løsning på utfordringen vi hadde når ingen hadde mobilnr til den gruppen som syklet rundt.

Vi syklet videre inn i Melshei og kjørte opp bakken på mer eller mindre isfrie stier. Deretter kjørte vi ned til undergrunnen som går under E39 og derifra kjørte vi inn i det noen kalte for Hundeskogen. Vi møtte noen hunder, men det gikk greit. I dette området var det en del is og på noen steder måtte vi leie syklene. På andre steder måtte vi bære syklene, men til slutt kom vi igjennom.

Litt kjekt å kunne sykle på nye steder, men vi må kanskje vente til våren når vi slipper å kjøre på så mye is. Alternativt kan noen kjøre rundt å salte...

Vi hadde et og annet fall på isen, men heldigvis i lave hastigheter. Ellers gikk turen steinbra og været kunne ikke vært bedre!

Film fra turen